Bio-Folin 400 mcg 180 st

Vi ber om ursäkt! Den här produkten är inte tillgänglig längre.

Bio-Folin är gula tabletter som innehåller 400 mikrogram folsyra vardera. Folsyran som används i Bio-folin heter pteroylmonoglutaminsyra och är den typ av folat som absorberas bäst.
EAN: 5709976400306
Tillverkare: Pharma Nord
89,00 kr
Lagerstatus: I lager

Bio-Folin är gula tabletter som innehåller 400 mikrogram folsyra vardera. Folsyran som används i Bio-folin heter pteroylmonoglutaminsyra och är den typ av folat som absorberas bäst.

Vad är folsyra?
Folsyra är en typ av folat, vilket tillhör gruppen vattenlösliga B-vitaminer. Tidigare kallades folat för vitamin B9. Det finns folat i vår kost, men eftersom det är en relativt skör vitamin som inte tolererar ljus, luft och värme särskilt bra kan våra livsmedel förlora en hel del folat vid tillagning.

Folat är viktigt för normal vävnadstillväxt hos den gravida kvinnan och spelar en roll i celldelningsprocessen. Folat är en del av coenzymer som behövs för flera olika processer i cellerna, till exempel vid bildningen av aminosyran metionin från homocystein och bildningen av glycin från serin. Folat deltar också i metabolismen av histidin, bildandet av puriner och pyrimidiner, samt flera andra substanser.

Folsyra spelar en roll i kroppens celldelning, bidrar till normal blodbildning och immunsystem. Det bidrar även till normala psykologiska funktioner och kan minska trötthet och utmattning.

Folsyra och graviditet
Livsmedelsverket rekommenderar ett dagligt tillskott på 400 mikrogram folsyra för alla kvinnor som kan tänkas bli gravida för att minska risken att fostret föds med, eller aborteras på grund av, ryggmärgsbråck. För att minska risken för ryggmärgsbråck bör tillskott med folsyra på minst 400 mikrogram tas minst en månad innan befruktning sker och fram till och med den tolfte graviditetsveckan.

Förutom gravida och ammande kvinnor kan personer som äter en obalanserad kost med mycket färdigmat och utan färska grönsaker dra nytta av folsyratillskott.

Bra källor till folat
Folat finns i en mängd olika livsmedel. Bra källor till vitaminet inkluderar lever, juice, bönor, kål, spenat, sallad

Vad är homocystein?
Homocystein är en aminosyra som bildas i cellens normala ämnesomsättning. Höga nivåer av homocystein i blodet är icke önskvärt. Både folsyra och vitamin B12 bidrar till en normal homocysteinmetabolism.

Detta är ett kosttillskott. Rekommenderad daglig dos bör inte överskridas. Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kost och en hälsosam livsstil. Förvaras utom räckhåll för små barn.